Ceiba

0
Razem: 0

Polityka plików cookies i RODO

RODO - ochrona danych osobowych


 

Szanowna Pani/Szanowny Panie,

 

 

 

działając w imieniu CEIBA Sp. z o.o. w Katowicach, mając na uwadze okoliczność, iż z dniem 25.05.2018r. w polskim porządku prawnym zacznie obowiązywać rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, zwane dalej w skrócie RODO) oraz faktem, że CEIBA Sp. z o.o. w Katowicach przetwarza Pani/Pana dane osobowe obejmujące imię, nazwisko, dane teleadresowe w celu realizacji umowy sprzedaży produktów i usług, poniżej przestawiam informacje dotyczące Administratora Danych oraz o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych:

 

 

1. Administratorem danych osobowych jest CEIBA Sp. z o.o. w Katowicach, ul. Hallera 34, 40 - 321 Katowice, nr KRS 0000549330. Adres e-mail: agnieszka@ceiba.pl; info@ceiba.pl;

tel. +48 603 054 338.

 

2. Administrator przetwarza dane osobowe obejmujące imię, nazwisko, dane teleadresowe w celu realizacji umowy sprzedaży produktów i usług. 

 

3. Przez przetwarzanie danych osobowych rozumie się operacje wykonywane na danych osobowych, takie jak: zbieranie danych, przechowywanie danych, usuwanie danych, opracowywanie danych, udostępnianie danych.

 

4. Podstawą przetwarzania danych przez Administratora jest okoliczność, że przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy (art. 6 ust 1 b) RODO).

 

5. Dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji umowy, a także przez okres przedawnienia roszczeń liczony 3 lata (w odniesieniu do przedsiębiorców) albo 10 lat (w odniesieniu do Klientów niebędących przedsiębiorcami) od wykonania/niewykonania umowy.

 

6. Klient ma prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

 

7. Klient ma prawo do wniesienia skargi od organu nadzorczego, (obecnie) Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, (a w przyszłości) Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

8. Podanie danych osobowych jest wymogiem umownym.

 
COOKIES



1. Serwis www.ceiba.pl zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

3. Operator serwisu (Ceiba Sp. z o.o., 40-321 Katowice Hallera 34) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

·       dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;

·       przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;

·       możliwości logowania do serwisu;

·       utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.


6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.


7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.


8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.


9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.


10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie
ciasteczka.org.pl

zalogowano pomyślnie
Jste příhlášen jako. Host.
nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło
kod rabatowy prawidłowy, dodano rabat
kod nieprawidłowy, rabat nie zostanie naliczony